НП „Иновации в действие“

     В периода от 18.11.2019г. до 20.11.2019г. екип от 5 учители и 3 ученици от ПГИИ “Джон Атанасов“ гр. Търговище посети иновативно училище СУ „Козма Тричков“ гр. Враца. Визитата бе по НП „Иновации в действие“. Опорните точки на работната среща между училищата-партньори бе представяне на методи и добри практики за повишаване на финансовата грамотност с цел овладяване на знания и умения за управление на личните финанси. Темата е изключително актуална като ключово умение на 21 век и като базисна функционална компетентност на българския ученик.

      Наблюдавахме предизвикателство „Лабиринт на сметките“ през „Историята на Петър“ ; мисия „ Бюджет на нашето семейство“, „ Моето първо пътуване“, а на финала се насладихме на метода урок-спектакъл от работилница-спектакъл като изгледахме едно от действията, а именно „Въртележка на парите“.

      Посещението в „града на Орлите“ бе наситено и с богата културна програма. Любезните домакини ни запознаха с богатата история на града, посетихме Етнографски възрожденски комплекс „ Софроний Врачански“, къщата-музей „Григорий Найденов“ Враца, Паметника на Христо Ботев, двете кули в града. А след посещението в регионалния исторически музей си тръгнахме горди българи, опознали различни експозиции от Античността , Средновековието, Тракийски съкровища и впечатляващото Рогозенско съкровище.

     След проведената визита, впечатлени от споделените практики сме мотивирани да приложим иновативни практики в нашето училище и с удоволствие бихме продължили работата си по проекта.